April 2013

16 april

Vanochtend weer lekker gewandeld (JW), van La Mina naar Cruz de Tejeda. We waren vroeg vertrokken en met een snel team dus om 2 uur al terug aan boord. 

Toen de duikfles en wetsuit opgegraven uit het vooronder om voor Bjorn een verloren onderdeel op te duiken. Het was een paar jaar geleden dat ik voor het laatst de fles had gebruikt. Hij is vorig jaar wel opnieuw gekeurd en gevuld. Blijkbaar verleer je het trucje niet zo snel want binnen 5 minuten had ik het onderdeel gevonden op 7 meter diepte. 

Nog even de onderkant van de Quies bekeken. Er zat zowaar een touwtje in de schroef, hadden we niet eens gemerkt, ook niet bij het proefdraaien 2 dagen geleden. Misschien hebben we nu meer motorpower beschikbaar. De aangroeiwerende verf is niet slecht, maar toch zal er een dagje onderwater moeten worden gepoetst om straks snelheid te kunnen maken. 

Atty zit zoveel mogelijk stil om het witte voetje te laten genezen. Maar dat stilzitten valt niet mee. Daarom duw ik (JW) haar aan het eind van de middag altijd op de op de fiets naar het sportpark in de buurt. Daar wordt veel hardgelopen, en er staan ook apparaten om je armspieren en buikspieren te trainen. Dat doen we dan een half uurtje. Kan geen kwaad, want door het pensionado leven in de jachthaven zijn de spieren wel wat verroest.

10 april

Tegenvaller: de rontgenfoto van vandaag laat zien dat het gebroken botje in Atty's voet nog lang niet geheeld is. De voet moet nog 3 weken langer in het gips. Misschien niet voorzichtig genoeg geweest met bewegen. We gaan kijken waar de ziekenhuizen zijn op Fuertaventura en Lanzarote. Als deze een beetje bereikbaar zijn vanaf een haven, dan kunnen we alvast in dagtochten langs deze eilanden naar het Noorden toe kruipen, en over 3 weken bijv. in Arrecife de controle laten doen. Het alternatief is om nog 3 weken in Las Palmas te blijven hangen. 

Een langere oversteek op volle zee naar Madeira of de Azoren stellen we uit tot de voet genoeg is genezen.

9 april

ATTENTIE... Per 29 mei a.s. vervalt het email adres PH2038<at>sailmail.com. Het nieuwe email adres voor de boot wordt PE1KXQ<at>winlink.org. Hierbij natuurlijk <at> vervangen door een @ teken. 

Als je de eerste keer mail stuurt naar het nieuwe adres krijg je het bericht misschien terug met een foutmelding. In dat geval moet je //WL2K R/ voor het onderwerp zetten. Dan kom je automatisch op een lijst van toegestane email-adressen. Beetje lastig, maar het hoeft alleen de eerste keer. En een gegeven paard kijkt men niet in de bek....

Sailmail is een commerciele dienst, Winlink is een gratis service van radio-amateurs. Beide bieden de mogelijkheid om email via de kortegolf zender te versturen en ontvangen. We hadden gekozen voor Sailmail omdat deze betere dekking heeft in sommige delen van de wereld. Maar dat is niet meer nodig nu we in Europa blijven. Het nieuwe adres is al actief.

6 april

Het gaat al beter met Atty's voet. Het wachten is op de rontgenfoto van woensdag. Waarschijnlijk mag het gips er dan vanaf, kan ze weer gaan zwemmen en komt vertrek uit Las Palmas dichterbij. Ondertussen gaat het leven zijn comfortabele gangetje in de haven. Jan Willem doet nu de boodschappen, en verschillende keren vragen de verkopers bij het zien van de vouwfiets wat er met de senora aan de hand is. Atty is populair bij de middenstand!Af en toe een klein klusje. De bijboot lekt al jaren een beetje. Dat is lastig omdat je er altijd met blote voeten of laarzen in moet om met droge schoenen naar de kant te komen. JW heeft nu de 'kielbalk' van de bananaboot volgespoten met kit. Gaten aan beide kanten geboord en net zolang kit erin gedrukt totdat het overal uit kwam zetten. 3 patronen kit gingen erin. Het is de vraag of het waterdicht is, want er hecht eigenlijk niets op de kunsstof waarvan het vouwbootje is gemaakt. Maar er zal toch wel minder water binnenkomen nu? Begin volgende week is de proefvaart.