Februari 2016

4 februari 2016

Om de 2 of 3 weken even een check, meer tijd krijgt de Quies II niet op het moment. Toevallig wel vandaag thuis een kleine reparatie aan de oude genua II gedaan. Dit zeiltje is aan het einde van zijn leven, maar we zetten het nog graag op bij ruimere koersen. Door een slijtageplekje aan de pees van het voorlijk ging het hijsen niet goed meer, Atty heeft het weer keurig opgelost. 

Zoals voorgenomen combineer ik bezoeken aan de boot met andere 'verplichtingen'. Al jaren zit ik in de Wifi commissie van De Blocq, en dit jaar is deze samengevoegd met andere groepjes tot de Commissie Onderhoud en Techniek. Dan gaat er meer tijd zitten in vergaderen enzo. De Wifi voorziening van De Blocq is verder verbeterd door twee extra access points op de steigers te plaatsen. Of de leden en passanten het ook als een verbetering zien zal moeten blijken. Het belangrijkste probleem van de internetvoorziening van de haven is de grote afstand tot de KPN centrale, waardoor de bandbreedte minimaal is. Om nu de beperkte bandbreedte eerlijker te verdelen over de gebruikers hebben we een 'captive portal' ge-installeerd. Apparaten kunnen niet meer automatisch verbinding maken met het netwerk, je moet eerst langs een inlogscherm. En na 20 minuten wordt de verbinding weer verbroken. Je kunt gewoon opnieuw verbinden, maar onbeperkt automatisch datagebruik is er niet meer bij. Ben benieuwd naar de reacties, en hopelijk heeft dit systeem het gewenste effect.

De plannen om in de eerste helft van de zomer samen met Tjakko zijn boot terug te varen vanaf Gran Canaria naar Nederland gaan door. Veel zin in, al gaat het (weer) ten koste van tijd aan boord van ons eigen trouwe bootje.