Oktober 2017

Nieuwe jurk

Quies heeft vorige week een nieuwe jurk gekregen. Niet helemaal nieuw, hij komt uit de kringloopboetiek die Marktplaats heet. Zo dun dat het bijna een doorkijkjurk is. Met liefst 130 m2 is het een ruime maat. Vandaag gebruik gemaakt van het rustige weer om deze spinnaker eens te hijsen en het past net. Mooie coupe ook.

Verder zijn we dit weekend naar de Eem gevaren. Het laatste stukje meegepakt van een Zuidwal meeting die door de motorbootcommissie was georganiseerd, maar waar toch ook aardig wat zeilers verschenen. Vanwege het mooie weer zeker? Het is lang geleden dat we een eindje de Eem opvoeren, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. 

Aan het einde van de dag een heerlijke stille plek om te overnachten op de boot. Bij zonsondergang zijn we naar de westpier gelopen via jachthaven 't Raboes. Deze omgeving was vroeger nogal een gezellige rommel, maar nu is het er keurig netjes. En het lijkt nog steeds een prettige ligplaats voor de boot. In het Randmeer staat in grote letters de tekst  'Laten varen'. Daar zal wel een diepzinnige gedachte achter zitten die ik niet begrijp. Maar in elk geval heeft iemand hier zijn best gedaan om het de water-recreant naar de zin te maken.