Januari/Februari 2014

De Quies overwintert in het water. De boot was tijdig winterklaar, maar die moeite had ik me kunnen besparen want het heeft dus nauwelijks gevroren deze winter. Eigenlijk prima, want strenge vorst is altijd een klein risico voor een boot in het water. Heel jammer dat we niet hebben kunnen schaatsen.

Zoals eerder gemeld hoeft er weinig aan de boot te gebeuren. Quies fungeert nog steeds voornamelijk als magazijn, een bron van gereedschappen, boutjes en andere onderdelen die nodig zijn voor het opknappen van de Vega. 

https://sites.google.com/site/quiesopreis/2014/nog-steeds-weinig-te-melden/tn_Veluwepoortloop%202014%201240.jpg?attredirects=0

Zodra het een keer erg mooi weer is brengen we Quies naar de vaste ligplaats bij De Blocq van Kuffeler. Ik was eerst van plan om nog even bij De Zuidwal op de helling te gaan voor een nieuwe laag antifouling. Maar nu wil ik dit overslaan. Hellingen kan ook wel halverwege de zomer, bijvoorbeeld in Lelystad.

Het 'Vega project' gaat goed, langzaam maar zeker. Het zou sneller gaan als Atty meehielp, maar dit is niet haar ding. 

Ze is druk met opknappen van zaken in huis, met werken, en natuurlijk met sporten. Het hardlopen gaat haar niet meer zo makkelijk af als vroeger, sinds ze een voetbotje brak vorig jaar. Maar dit weekend deed ze mee aan de Veluwepoortloop in Nijkerk en werd daar 2e bij de vrouwen op de 5 kilometer. Het zal niet lang meer duren voordat Atty ook weer een goede tijd kan neerzetten op de langere afstanden. Petje af!!