December 2015

31 december 2015

Happy new year

De bemanning van de Quies II wenst u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling!

1 december 2015

Hierbij is het zeilseizoen gesloten. In elk geval voor de Quies. 

Na 2 weken vakantie op de Kanaripieten is afgelopen week de boot winterklaar gemaakt, dus alles beschermd tegen vorst, de meeste vallen uit de mast getrokken om thuis te wassen en droog op te slaan, bijna alles uit de boot gehaald, landvasten gecontroleerd en gedubbeld, enzovoorts. De boot ligt erbij als een kale kerstboom. Ook nog even het dek geschrobt in de eindeloze strijd tegen de groene aanslag. 

Onze auto valt onder de overgangsregeling voor oldtimers, en mag niet op de openbare weg komen  in december, januari en februari. Dus als ik de komende maanden naar de boot wil, moet dat op de fiets. Met 37 km enkele reis doe je dat niet elke week.....Toch ga ik minstens 1x in de 3 weken naar De Blocq, maar dan bij voorkeur wel op mooie dagen. Liefst ook nog op geschikte momenten, bijv. bij een verenigingsborrel of een commissie vergadering. Als het moet kan ik op de boot overnachten en zo de fietstocht in twee stukken knippen. We zien wel hoe de winter uitpakt, vorig jaar was het geen enkel probleem. 

Volgend winterseizoen (2016-2017) gaat de Quies naar Nijkerk. Dan is het tijd voor een schilderbeurt, en dat soort grote klussen is dichtbij huis toch wel een stuk eenvoudiger.

Ondertussen zitten we nu thuis lekker achter de computer en de boeken om het nieuwe zeilseizoen te plannen. Waarschijnlijk wordt het een trip naar Zuid Engeland en/of de Kanaaleilanden. Scandinavie was afgelopen jaar toch een beetje te koud voor ons zeilende softies. Ik kwam alvast een grappige site tegen waarin wordt beschreven hoe je relatief goedkoop vakantie kan houden met een boot rondom de Solent.  

Er zijn voorlopige plannen om in mei/juni ook weer wat 'bluewater sailing' te doen, maar dat is allemaal nog lang niet zeker.