Februari 2013

27 februari

We zijn weer aan boord. Heerlijk om in het warme Canarische klimaat weer op de eigen boot te kamperen. Alles komt erg langzaam op gang, het 'griepje' uit Nederland werkt nog steeds door. Henk en Hanneke waren zo aardig om ons naar Eindhoven Airport te brengen, helaas heeft hij nu ook de griep. Sorry Henk! 

Atty heeft een antibiotica kuur genomen, en is al bijna gezond. Ze is vanochtend voor het eerst naar het zwembad geweest.

JW is begonnen met de reparatie van de oude Autohelm, waarvoor we onderdelen hebben meegenomen uit NL. Daarnaast gaan we de nieuwe installeren en in gebruik nemen, de oude wordt nu het reserve apparaat.

Volgende week komt er een stevig weerfront richting de Canarische eilanden, we hebben daarom nog 10 dagen bijgetekend in de jachthaven van Las Palmas. Het is de best beschutte marina in de wijde omtrek en er is hier genoeg te doen en te zien.

7 februari

Gelukkig hebben we een weekje kunnen schaatsen. Het zou jammer zijn om de kou in Nederland te trotseren zonder dat er voordelen tegenover staan. 

Langzaam komt de terugreis naar ons zonnige vakantie-adres dichterbij. Af en toe moet er nog iets geregeld worden. Zo hebben we vandaag nieuwe electriciteit- en gasmeters gekregen. Jammer, want ik was nogal gehecht aan de oude draaischijf meter, die zorgde automatisch dat de teruggeleverde zonnestroom tegen het juiste tarief werd vergoed. Het nutsbedrijf vertrouwde de lage verbruikscijfers zeker niet;-)) De oude stroom meter is afgekeurd 'wegens ouderdom' en we werden verplicht om nieuwe 'slimme' meters te accepteren. De nieuwe gasmeter is niet goed gemonteerd, er hangt een lichte gaslucht in de meterkast, dus daar moeten we nog achteraan. PS dit is korte tijd later goed opgelost door Liander.

Mijn vader zorgde vorige week voor de nodige actie. Hij viel voor de supermarkt over een stoeprand en brak zijn rechterheup. Gelukkig herstelt hij redelijk snel, dinsdag mag hij uit het ziekenhuis naar een revalidatie tehuis en dan hopelijk weer snel naar zijn eigen appartement. Het gaat alweer zo goed dat hij a.s. zaterdag met een taxi naar Wageningen mag om HET FEEST van Joke en Henk mee te maken.