Juli 2016

Lichtweerzeilen

De Elusion ligt in een verkoophaven in Lelystad, en we kunnen weer aandacht geven aan de Quies. Was nodig ook. Vorige week zijn we samen een paar uur bezig geweest om de ergste vuiligheid, algen en spinnen van de boot te wassen. Moeilijk om voor te stellen dat het een slecht spinnenjaar is, zoals werd beweerd in het radoprogramma Vroege Vogels. 

De Quies II is weer opgetuigd en we hebben de afgelopen 2 weekendjes lekker gezeild. Vorige week naar Lelystad om te helpen met een paar klusjes op de Elusion, en deze week naar Edam gewoon omdat het een relaxte haven is. Gisteren geen wind en overlast door mugjes, maar vandaag was er een lekker zeilwindje. De snelheid was jammer genoeg dik een knoop minder dan normaal. De boot is onderwater flink aangegroeid, en na afloop bleken we ook nog eens een flinke bos wier aan de kiel te hebben. De bos wier is afgeschud, met de aangroei gaat dat lastiger. Knippen en scheren stellen we nog even uit, maar ik neem me voor om binnenkort toch eens met een schrapper om de boot te gaan zwemmen. 

Tijdens de tocht met de Elusion had ik geen camera bij me. Zeilmakker Hans gelukkig wel, en hij heeft me een selectie van zijn foto's gestuurd. Hierbij een impressie van de vakantie met Atty op de Elusion en de reis met Hans terug naar Nederland.

Stuurvrouwe Atty