September 2016

De kogel is door de kerk. Quies II gaat terug naar haar bakermat en krijgt per 1 november een  ligplaats in Nijkerk. 

Dat betekent helaas afscheid van WSV De Blocq van Kuffeler en onze prachtige ligplaats pal aan het IJsselmeer. De afgelopen 10 jaar heb ik veel plezier beleefd aan de samenwerking met leden van de club. De geur van de Blocqhut, het havenmeesterkantoor, de 'technische commissie' van Dirk, het zijn vertrouwde elementen geworden en ik ga het missen.

We leggen de boot nu dichtbij huis bij 'De Zuidwal', waar ik al 40 jaar lid ben. Daar kom ik ook ontzettend graag en het afgelopen zomerseizoen hebben we al veel gezeild op het Randmeer. Als vaarwater is het smalle Randmeer met zijn vaste bruggen natuurlijk niet ideaal voor de Quies. Maar de laatste jaren varen we minder met de boot en als we weggaan is het vaak voor een langere periode. Dan is  een dag extra om bij het IJsselmeer te komen geen bezwaar.

Het grote voordeel van de boot dichtbij huis is dat we er meer aandacht aan kunnen besteden. De laatste jaren is de Quies wat cosmetische zorg tekort gekomen, en met de boot dichterbij is het onderhoud veel eenvoudiger. 

Quies op bezoek bij Aeolus

Afgelopen 4 dagen hebben we trouwens weer lekker gevaren en op de boot vertoefd. Het jaarlijkse Dam to Dam uitje. Atty heeft deze keer niet hardgelopen, maar we hebben samen de 27 km wandeltocht gedaan. Ook leuk.2 nachtjes bij Aeolus gelogeerd in Amsterdam Noord, en een nachtje in Muiden. 

In Muiden werden de nationale kampioenschappen verzeild voor de FF65 en voor de Pion. Liepen we opeens onverwacht tegen de schipper van de Rep&Roer aan.  Hij had niet gewonnen, en misschien maar goed ook want alle eentjes moesten zwemmen.