Mei 2015

13 mei 2015

Bestemming bereikt! Vandaag hebben we de Guia afgemeerd in haar nieuwe thuishaven Lelystad Haven, en daarmee is de reis succesvol afgesloten. In veel opzichten hebben we geluk gehad, bijvoorbeeld met het weer. Veel motoruren gemaakt, maar beter te weinig wind dan te veel. Toch ook mooie stukken gezeild. We zijn de storm die bij de Azoren heeft huisgehouden min of meer per ongeluk misgelopen door via Noord Spanje te varen. Al met al was het was een prettige voorjaarsvakantie, Adger bedankt! 

Nu thuis de administratie even bijwerken en de Quies voorbereiden op de tocht naar Scandinavie. Begin juni gaan de trossen weer los.

4 mei 2015

Ook lekker gezeild
Guia IV onderweg

De reis met de Guia IV naar Nederland verloopt tamelijk voorspoedig. We liggen nu in La Coruna om een vieze depressie te laten overwaaien. Zoals het er nu uitziet kunnen we morgenmiddag (dinsdag 5 Mei) vertrekken richting Brest. Meer bijzonderheden over de trip staan op de eigen blogsite van de Guia: http://guiaiv.blogspot.nl/

Vandaag hebben we in de stad een nieuwe aandrijfriem voor de autopilot kunnen kopen. De oude was gescheurd, en door schipper Adger weer aan elkaar genaaid. Meer dan 3 dagen heeft de reparatie gehouden maar onder angstaanjagend gekraak en gesteun. Met de nieuwe riem doet de automaat gelukkig weer stilletjes zijn werk.