Maart 2014

https://sites.google.com/site/quiesopreis/2014/maart/Back%20bij%20De%20Blocq.jpg

29 maart: terug bij De Blocq...........Onze ligplaats bij De Blocq van Kuffeler was 2 jaar opgeschort in verband met de reis in 2012 en 2013. Maar vanaf 1 januari 2014 kunnen we er weer terecht. Het schitterende weer van dit weekend gaf een mooie gelegenheid om de boot vanuit Nijkerk naar Almere te varen. De bruggen en sluizen hebben nog winterbediening tot 1 april. Daarom moest voor bediening van de Roggebotsluis en de Ketelbrug telefonisch een afspraak worden gemaakt, draait de Nijkerkersluis op zondag niet en stopt de Elburgerbrug er zelfs al halverwege zaterdag mee . 

Overnacht in Ketelhaven, dat was lang geleden. Er is nog steeds niet veel te doen in Ketelhaven. Eigenlijk was er vroeger meer, want toen zat er een scheepsarcheologisch museum. De douches zijn wel een stuk verbeterd en er is een villapark naast de jachthaven. Er is een restaurant met de toepasselijke naam 'Lands End'. Verder is er in de andere havenkom een tweede jachthaven gekomen, en zit er net achter de sluis een aardig groot watersportbedrijf. 

De sluis bij Lelystad wordt het hele jaar door 24 uur per dag bediend, maar die gaf nog het meeste oponthoud door een storing aan de brug. Daarna was het flink doorfietsen om zaterdagavond op tijd thuis te zijn voor het eten.