Juli 2018

Quies krijgt vleugels.....De laatste jaren heeft de "Quies II" weinig aandacht gehad. Te weinig.  Alleen het noodzakelijke onderhoud, heel af en toe een schrobbeurt aan dek, en bijna niet gevaren. Maar nu is deze boot aan de beurt. We willen er  binnenkort 2 weken mee op vakantie, en daarna gaat de lang uitgestelde refit echt gebeuren. 

Om te beginnen hebben we de zeilen aangeslagen. De vallen zitten terug in de mast, dat was even prutsen omdat 3 van de 'muislijntjes' waren gebroken door storm en UV aantasting. Maar nu hebben we alle vallen weer beschikbaar. Atty heeft de boot buiten schoongemaakt, en is nu binnen bezig. Het ziet er al weer veel beter uit. 

Dat de boot te weinig aandacht heeft gehad bleek overduidelijk toen ik even ging zwemmen om het onderwaterschip te controleren. Snel besloten om de boot even op de Knijpstra kar bij de Zuidwal uit het water te rijden. Dit is hoe het onderwaterschip eruit zag.......

Vier forse kruiwagens met schelpen kwamen eraf. Schandalig eigenlijk, maar dat het zo erg was had ik echt niet verwacht. Vorig jaar konden we nog redelijk varen, maar nu was de boot absoluut niet meer vooruit te branden. Na het knippen en scheren vliegt hij weer door het water.